ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОСТИ

Забележителности

Къмпинг „Каваци“ е разположен в южната част на нашето Черноморие в близост до прекрасни архитектурни и природни забележителности.

Замък в Равадиново

Замъкът в Равадиново е чудесно място, ако планирате еднодневна разходка в околностите. Ще разгледате екзотичните видове дървета, растения и цветя. Освен с архитектурата си и причудливите скулптури, замъкът грабва и с езерата, обитавани от сладководни риби, водни птици, бели и черни лебеди, пеликани и много други. Разполага с обособени места за хранене, детски кът и стаи за игри. Вълшебно като в приказка.

Остров Свети Иван

Ако разходката в корабче е вашето, разгледайте остров Свети Иван. Остров Свети Иван е най-големият български черноморски остров. Той е археологически резерват и защитена територия, познат със средновековния си манастирски комплекс „Св. Иван Предтеча и Кръстител“ и екзотичната си природа. Дом на над 70 вида птици и притежател на най-голямата средновековна библиотека, островът привлича туристи всекидневно.

Старият град в Созопол

Познат още като Аполония. Ще се натъкнете както на запазени и реставрирани сгради от античността, вази, накити, амфори, котви, така и архитектура с възрожденски дух. Старият град на Созопол ви предлага разходка назад във времето. Архитектурният комплекс „Южна крепостна стена и кула“ представя историята на черноморския град. Разхождайки се, ще се потопите в културния живот, ще разгледате църкви, параклиси и созополските къщи, носещи отпечатъка на минали епохи.

Археологически музей и галерия в Созопол

Музейният туризъм е в кръвта Ви? Археологическият музей и галерия в Созопол са вашето място. Музеят представя археологията, историята и културните традиции на над 2500-годишния град – от края на VІ хил. пр.н.е. до ХVІІ век. Ще се натъкнете на артефакти като: колекции от каменни и оловни котви и щикове, древногръцки рисувани вази, алабастровото ковчеже, в което векове са били съхранявани мощите на св. Йоан Предтеча.

Националният парк „Ропотамо“

Разходка с лодка по река „Ропотамо“. Национален парк „Ропотамо“ се намира на около 20 км. южно от къмпинг „Каваци“. Паркът е с гъста, подобна на джунгла растителност, известен с лонгозните си гори по крайбрежието и дом на разнообразни животински видове. Мястото предлага както разходка с корабче по устието на реката, така и пешеходен туризъм по обозначени маршрути. Само 30 мин. преход ви разделят от резерват „Водни лилии“. В местността може да посетите още „Змийски остров“ или „Свети Тома“ – едно от малкото места в България, където се срещат диви кактуси и Аркитуно, единственият плаж у нас с пясъчни лилии. Това са изключителни места, които са защитени обекти.

Искате да направите резервация в къмпинг „Каваци“?